Sportski vikend u znaku međunarodnog memorijalnog rukometnog turnira

rukometni turnirProf.dr Mičurin Berar, zadužio je kikindski ženski rukomet svojim pedesetogodišnjim radom u ovom sportu. Zbog toga, deseti međunarodni rukometni turnir za devojčice do 16 godina, po treći put je i memorijalnog karaktera i nosi njegovo ime.
Na ovogodišnjem turniru učestvuje šest ekipa. „CSM“ je ekipa iz Bukurešta čije su seniorke prvakinje Evrope, i koja po drugi put učestvuje na ovom turniru. Pored Rumunki, iz inostranstva u Kikindi gostuju još i Grkinje iz rukometnog kluba „Arion Ptolemaida“, a od domaćih ekipa, pored Kikinde, učestvuju još „Partizan“ iz Iđoša, „Mladost“ iz Srpske Crnje i „Slovan“ iz Rume. Sistemom takmičenja, predviđeno je da svaka ekipa odigra po pet mečeva, a najboljoj će biti biće uručen trofej u nedelju po završetku turnira. Cilj organizatora je da se turnir u narednim godinama proširi većim brojem učesnika iz inostranstva.
-U budućnosti bismo voleli da imamo što veći broj učesnika iz inostranstva, kako bi što većem broju rukometašica pokazali lepote našeg grada. Jako nam znači što su se gošće iz Rumunije i Grčke pojavile ponovo na ovom turniru jer to dokazuje kvalitet ovog sportskog događaja, rekao je Dragan Mrakić, trener mlađih kategorija ŽORK „Kikinde“ i jedan od organizatora turnira.
Turnir će trajati tri dana, a završava se u nedelju. Trofej iz prethodne godine brani ekipa domaćina.