Sportski vikend u znaku fudbala i mini košarke

Poslednje kolo Vojvođanske fudbalske lige Istok igra se u subotu. Na domaćem terenu nastupiće „ŽAK“ i „Kozara“. Kikinđani dočekuju „Slaviu“ iz Kovačice, dok će Velikoselci ugostiti „Radnički“ iz Kovina. Novokozaračka „Sloboda“ putuje u Perlez, gde je dočekuje „Vojvodina 1928“, a nakovački „Polet“ gostuje „Jedinstvu“ iz Novog Bečeja. Mečevi počinju u 17 sati.

Igra se i pretposlednje kolo Područne lige Zrenjanin. OFK „Kikinda 1909“ u nedelju putuje u Čentu, gde ga dočekuje „Banat“, a ruskoselska „Crvena Zvezda“ igraće u subotu na gostujućem terenu protiv „Mladosti“ iz Lukićeva. Utakmice počinju u 17 sati.

Poslednje utakmice u sezoni igraju i fudbaleri Opštinske fudbalske lige Žitište – Kikinda. Dva lokalna tima, iđoški „Borac“ i „Napredak“ iz Banatske Topole sastaće se u nedelju. Istog dana, na domaćem terenu bašaidska „Vojvodina“ dočekaće „Napredak“ iz Česterega, a mokrinski „Delija“ putuje u Hetin, na duel sa „Terekvešom“. Mečevi startuju u 17 sati.

U organizaciji Okružnog košarkaškog saveza Srbije, KK “Velika Kikinda” i uz podrđku lokalne samouprave, ovog vikenda održaće se i festival mini košarke. Ovaj događaj organizuje se po 14. put, a već treću godinu za redom nosi ime proslavljenog košarkaškog trenera Ranka Žeravice.

-Deca rođena 2006. godine i mlađi nadmetaće se u košarkaškim veštinama. Ipak, ovo nije turnir, jer neće biti pobednika i poraženih. Pobednici su svi koji se pojave, a prelazni pehar dobiće ekipa sa najviše igrača. Cilj je da se kroz popularizaciju košarke usade prave ljudske vrednosti i očuva uspomena na Ranka Žeravicu, kaže organizator ovog događaja Miroslav Reljin.

Festival se otvara u subotu u 10 sati, a svi ljubitelji košarke pozvani su da dođu i uživaju u sportskom danu. Zanimljivo je i da će drugog dana festivala, u nedelju, volonteri kikindskog Crvenog krsta održati radionice u hali.