Sportski vikend: pobede rukometaša i odbojkaša, porazi odbojkašica i košarkaša

Debitanti Super B lige, rukometaši „Kikinde Grindeks“ poslednji meč polusezone igrali su pred domaćom publikom. Oni su ugostili beogradskog „Sinđelića“ i slavili rezultatom 24:21. Kikinđani su jesenji deo prvenstva završili sa 12 bodova i na trećem mestu tabele.

Uspešni su bili i igrači Muškog odbojkaškog kluba „Kikinda“. Oni su gostujući u Sremskim Karlovcima u okviru sedmog kola Prve vojvođanske lige pobedili „Stražilovo“ sa ubedljivih 3:0 u setovima. Iako su sezonu startovali loše, mladi kikindski tim počeo je da se budi od četvrtog kola i od tad nije izgubio nijedan meč. Kikinđani su polusezonu završili na gornjoj polovini tabele, što je iznenađujuće, jer se tim sastoji od kadeta i pionira.

Sa druge strane, kikindske odbojkašice ni u sedmom kolu Druge lige Sever nisu uspele da se pomere sa dna tabele. Ovonedeljne rivalke bile su im igračice tima „Odbojka 013“ iz Pančeva, koje su prvu pobedu u sezoni ostvarile upravo protiv Kikinđanki sa 3:2 u setovima. Sa svega dva boda „Kikinda“ se nalazi na poslednjem mestu tabele, a u sledećem kolu gostuje „Rumi“.

Loša sportska sreća pratila je i košarkaše. „Vojvodina“ iz Bašaida ugostila je lidera Druge regionalne lige Sever, novosadski „Star“, koji je bio bolji i slavio sa ubedljivih 102:68. Poraz na gostujućem terenu pretrpeli su i igrači „Velike Kikinde“, koje je pobedila ekipa „Karađorđev“ rezultatom od 88:71. Naredni rival Kikinđana je „Sivac“, dok tim iz Bašaida u 11. kolu gostuje somborskom „Džokeru“.