Sportske ige mladih svečano otvorene u Kikindi

Paljenjem plamena prijateljstva, koji je doneo sportista Ognjen Ugrešić, u prisustvu gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača i članova Gradskog veća, kao i predstavnika Sportskih igara mladih na čelu sa Ivanom Jovanović, predsednicom Dunav osiguranja Sportskih igara mladih, u Kikindi je održana najmasovnija i najpoznatija regionalna sportska manifestacija. Gradonačelniku Lukaču ovom prilikom uručena je zlatna povelja igara, a svi učesnicima on je poručio da da je važno negovati sportski duh, ali i naučiti prihvatiti i poraz.

-Najvažnije je da drugarstvo pobedi, a glavni motiv i cilj je da se deca druže da se igraju sporta, da steknu nove prijatelje kako iz naše zemlje tako i iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Naša Kikinda prepoznatljiva je kao grad sporta tako da će lokalna samouprava i u narednom periodu podržavati sport i decu koja se bave sportom – rekao je Nikola Lukač.

Omladinski sport predstavlja bazu za razvoj zdravih ličnosti. Zato je i istaknuta važnost ovakvih manifestacija, koje u fokus stavljaju fizičku aktivnost u okviru škola, kroz koje se stiču nova životna iskustva.

Ovom prilikom kikindski sportista Vanja Radulaški položio je zakletvu prijateljstva u ime svih sportista. Na državnom takmičenju narednog vikenda u Brzeći pravo da učestvuje steklo je 16 takmičara iz Kikinde .