Sport: Vikend u znaku lokalnog fudbalskog derbija

U 25. kolu Vojvođanske lige Istok u subotu će se odigrati lokalni derbi između novokozaračke „Slobode“ i ŽAK-a. Razlika između ova dva tima na tabeli iznosi 6 bodova u korist Novokozarčana, koji ovog vikenda imaju i prednost domaćeg terena, te sa pravom važe za favorite. Fudbaleri „Kozare“ putuju u Banatsko Karađorđevo. Velikoselci zauzimaju drugo mesto na tabeli, dok je ekipa „Jedinstva“ deveta, stoga je prednost na strani gostiju. U nedelju će „Polet“ dočekati „Radnički“ iz Kovina. Ova dva tima na tabeli deli jedan bod u korist gostiju, te će utakmica biti veoma neizvesna. Svi mečevi zakazani su za 16 sati i 30 minuta.

U Područnoj ligi Zrenjanin odigraće se utakmice 24. kola. OFK „Kikinda 1909“ u subotu će dočekati „Jedinstvo“ iz Bočara. Ovo je i svojevrsni derbi lidera tabele, budući da su Kikinđani na drugom mestu, a njihovi gosti trećeplasirani. Ruskoselska „Crvena Zvezda“ ugostiće u nedelju ekipu „Bilećanin“ iz Sečnja. Ruskoselci su osmi na tabeli, dok gostujući tim sa bodom manje zauzima deveto mesto, te će utakmica biti neizvesna. Mečevi počinju u 16 sati i 30 minuta.

U nedelju će se odigrati i utakmice 18. kola Opštinske fudbalske lige Žitište – Kikinda. „Borac“ iz Iđoša dočekaće „Begu“ iz Novog Itebeja. Rivali Iđošana pretposlednje su rangirani tim tabele, te je prednost na strani domaćina. Bašaidska „Vojvodina“ ugostiće „Proleter“ iz Međe. Domaćini se nalaze na vrhu tabele, a gosti na začelju, pa „Vojvodina“ s pravom važi za favorita. Istoimeni klub iz Novog Miloševa dočekaće „Napredak“ iz Banatske Topole. Novomiloševčani su lideri lige, a gosti zauzimaju deseto mesto, pa je prednost na strani domaćina. Nakon pobede u lokalnom derbiju, mokrinski „Delija“ pokušaće da na gostujućem terenu nastavi sa pozitivnim nizom. Ovaj tim putuje u Kumane, gde ga dočekuje „2. oktobar“. Sve utakmice počinju u 16 sati i 30 minuta.

Klub američkog fudbala „Mamuti“ putuje u subotu u Čačak, gde igraju meč 3. kola Druge lige Srbije. Kikinđani su trenutno drugi na tabeli, a njihov ovonedeljni rivali, tim „Angel Warriors“ nalazi se na poslednjem mestu.