“Sovindan” u ” Sovembru”

 

Djurini osnovci su kroz radioničarske aktivnosti, kao i glumačkim performansom, u kojima su učestvovali učenici nižih razreda obeležili mesec posvećen sovama-sovembar.

 

Godinama unazad, učenici sa svojim nastavnicima i učiteljima, u OŠ “Đura Jakšić” kroz kolažni program i razne radionice obeležavaju mesec novembar, koji je zbog ovih ptica prozvan sovembar.

I ovoga puta su vredno prionuli na posao i tradicionalno izmaštali sve u znaku ptice, koja predstavlja jedno od obeležja našega grada.

O sovi se podosta priča, te su i najmlađi đaci dobro upućeni u sve njene osobine, koje su kroz radionice i želeli da prikažu. U okviru radionica i mali pesnici su dali svoj doprinos, poput Ene Popov, koja je za pesmu Sova, koju je napisala osvojila i prvo mesto.

 

Lego sekcija, koja okuplja veliki broj učenika ove škole pripremili su mali eksperiment.

A tu su bili i mali recitatori, koji su imali mogućnost da pokažu, kroz namenski osmišljen tekst učiteljice Sandre Bogdanović, sve ono što Kikindu čini zanimljivim gradom..

-Svake godine, povodom obeležavanja “Sovembra”, naša škola uzima učešće tako što organizujemo manifestaciju, unutar škole. Spojili smo  lepo sa korisnim. Igramo se i mi sa decom i obeležavamo ovaj mesec na svoj način. Svako, u okviru svog odeljenja se odlučuje za posebnu radionicu, čak smo i reciklažu uvrstili. Svako je shodno svom uzrastu dao doprinos ovom danu…

Ono što je poruka organizacije ovakvog dana, osmišljena je u cilju očuvanja sova, na čega i upućuje tekst priče, koju su osmislili učenici škole, u vidu novinarskog izveštaja…