„Sova kup“ i ove godine deo „Dana ludaje“

Kao i svake godine, „Dani ludaje“ imaće i bogat sportski program, a petu godinu za redom deo ove manifestacije je i teniski turnir „Sova kup“. Organizator ovog sportskog događaja je Teniski klub „Jezero“.

-Na turniru će se igrati u kategorijama do 10, 12, 14, 16, 18 godina i u kategoriji veterena. Onaj ko želi da igra ne mora biti registrovani igrač Saveza. Iskustvo je pokazalo da je kvalifikacije najbolje održati nedelju dana pre glavnog turnira. One će se održati 16. i 17. septembra, dok je „Sova kup“ na programu nedelju dana kasnije, kaže trener u Teniskom klubu „Jezero“ i direktor „Sova kup“ turnira Borislava Stepanov.

Ona je pozvala sve zainteresovane da se prijave na turnir putem e-mail adrese tkjezero.kikinda@gmail.com ili preko Facebook stranice Teniskog kluba „Jezero“. Poslednji dan prijave je 15. septembar i tada će, do 15 sati, na Facebook stranici biti objavljeni žrebovi u svim kategorijama. 

Grad Kikinda i Kancelarija za turizam Grada Kikinda su i ove godine pomogli nabavku pehara i nagradama za takmičare. Stepanov je posebnu zahvalnost izrazila Tatjani Barbulov, Miodragu Grujiću, Nezavisnom sindikatu policije, Komesarijatu za izbegla o raseljena lica i pekari “Lujanov”.

Cilj organizacije ovakvog sportskog događaja je afirmacija novih nada i popularizacija tenisa. „Sova kup“ počinje u petak, 22. septembra u devet sati i biće održan na teniskim terenima Sportskog centra „Jezero“.