“Sova kup 2020” okupio impozantan broj mladih tenisera

Turnir “Sova Kup” zvanično je otvoren danas a tokom jučetašnjeg dana su svoje prve teniske veštine pokazali i polaznici škole tenisa. Nadmetanje traje i sutra, ali su mečevi zbog epidemiološke situacije zatvoreni za publiku. Evo dela atmofere sa teniskih tenera SC “Jezero”.

Osmi po redu “Sova kup 2020.” okupio je veliki broj tenisera na otvorenim terenima SC „Jezero”.Među njima je i Marko Pekarević, drugi u Vojvodini u kategoriji do 16 godina i Vukašin Popović, obojica iz kluba domaćina, Teniskog Kluba Kikinda.

Ambicije su da pobedim, ali videćemo. Poznajem sve protivnike, dva, tri meča ću sigurno igrati. Drugi sam u Vojvodini, izgubio sam tesno u finalu, u trećem setu, sreća je bila na protivnikovoj strani. Želim dajednog dana odigram profesionalni turnir a moj uzor, pored Đokovića je Dominik Tim, kaže nam Marko Pekarević, član Teniskog Kluba Kikinda.

Treniram više od deset godina, iza sebe imam dosta finala, puno trećih mesta. Volim ovaj sport. Danas očekujem da ću stići do finala, uglavnom sve takmičare poznajem, igrao sam sa njima, nadam se da ću biti uspešan. Što se budućnosti tiče, kako me odvede sport, voleo bih da putujem po stranim turnirima, iskren je Vukašin Popović, takođe član Teniskog kluba Kikinda.

Ovogodišnji kup uspeo je da okupi takmičare iz okruženja, Beograda, Novog Sada, Palića, Bečeja, Kule, Sente i Mokrina.

Nažalost ove godine smo zbog kovida sprečeni da pozovemo, kao prošle godine, goste iz zemalja u okruženju, ali to ne umanjuje odziv današnjih takmičara. Možemo se slobodno pohvaliti sa brojem od 123 takmičara u tri dana, koji je sasvim impozantan za naše uslove, za Kikindi, i Vojvodinu. Kikinda je danas grad sporta, danas je praznik sporta u Kikindi, a nama je pre svega bitno da tenis spaja, da se družimo i zajedno uživamo u njemu, to je najbitnije, jasan je Dejan Ćirić, predsednik Teniskog Kluba Kikinda.

Belom sportu podršku je prilikom današnjeg svečanog otvaranja dalo i gradsko rukovodstvo.

– Meni je jako drago da je u ovoj situaciji sport konačno izašao na videlo. Teško je bilo šta organizovati u ovo vreme, ali je tome doprinela dobra ogranizacija kluba i njegovog rukovodstva. Teško se roditelji zbog epidemiološke situacije odlučuju da puštaju decu bilo gde i ovo je zaista veliki uspeh. Zahvaljujem se klubu i predsedniku Dejanu Ćiriću zbog dobre organizacije, kaže Dragan Pecarski, član Gradskog veća za sport i omladinu.

Ovogodišnjim „Sova kupom“, teniseri Kikinde zatvaraju letnju sezonu nakon čega ih očekuje pauza od mesec dana pa potom pripreme za nove mečeve.