“Sova fest” za deseti rođendan Kancelarije za mlade

Kikindska Kancelarija za mlade obeležava deset godina postojanja i tim povodom će u petak i subotu, u dvorištu KC organizovati novi festival urbanog zvuka, „Sova fest“, na kom će se predstaviti poznata imena tog muzičkog žanra.

Kako je objasnio koordinator KZM Dalibor Oličkov, predstavljajući ovo najnovije festivalsko dešavanje, do sada je kancelarija organizovala festival alternativne muzike, poznatiji kao KOF:

 

-Obzirom da je došlo malo do promene u strukturi mladih i promena u afinitetu mladih, odlučili smo da ove godine bude malo drugačije, te će to biti festival urbanog zvuka “Sova fest”. Počinje 19. jula i završava se 20. jula. Prvo veče traje do tri, drugo do četiri sata. Gostovaće oko desetak muzičara, očekuju se nastupi DJ Nikolasa, DJ Groovera, a na bini će biti i Gazda Paja, Djekson iz Kurtuazije, kao i Marko Nastić. Cilj je i da festival dovede domaće izvođače, pa ćemo imati mogućnost i tri kikindska izvođača da predstavimo.

Ove godine festival, čije održavanje je podržala lokalna samouprava će biti nalik ostalim festivalima, koji se organizuju u Vojvodini. Bina je izmeštena, a sve će biti prilagođeno što je moguće boljem zvuku. Festival je humanitarnog karaktera, tako što će ulazak biti besplatan, ali će moći da se ostavi dobrovoljni prilog u za to pripremljenu kutiju. Sredstva prikupljena na festivalu će biti usmerena ka opremanju Centra „Kuća za sve“.