„Solidarnost u vremenu krize“ na Gradskom trgu

Fondacija Ana i Vlade Divac, u partnerstvu sa novinskom agancijom Tanjug, po gradovima Srbije organizuje izložbu fotografija „Solidarnost u vremenu krize“.

Izložba je postavljena na Gradskom trgu, a sugrađani će moći da je pogledaju do 5. jula.

Postavka „Solidarnost u vremenu krize“ deo je projekta „Slavimo solidarnost“ koji Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje u okviru proslave 10 godina rada, uvereni da su solidarnost i razumevanje među ljudima jedna od ključnih vrednosti koja karakteriše naše društvo, posebno u uslovima prirodnih katastrofa ili ratova.

Izložba se organizuje u partnerstvu sa novinskom agencijom Tanjug, koja je ustupila svoje fotografije, nastale tokom katastrofalnih poplava u maju 2014. godine i migrantske krize koja je u Srbiji eskalirala u leto 2015. godine.

Na fotografijama se vide ljudi kako pomažu i brinu jedni o drugima.

U sklopu obeležavanja 10 godina rada, Fondacija Ana i Vlade Divac tokom cele godine organizuje niz događaja i manifestacija širom Srbije, kako bi okupili građane i inspirisali ih da dobrim delima menjaju svet.

Na ovaj način žele da podsete na brojne primere solidarnosti koje smo kao društvo pokazali i da promovišu ovu univerzalnu ljudsku vrednost i potrebu za njom.

Izložba se organizuje uz podršku Evropske unije i programa „Evropa za građane i građanke“.