Smrt čoveka na Balkanu

Već mesec dana ansambl kikindskog tetara priprema predstavu “Smrt čoveka na Balkanu”. Crna komedija po kojoj je snimljen film prvi put biće postavljena na pozorišne daske.
-Premijera će biti izvedena 12. oktobra u 20 sati. Prva i druga repriza planirane su dva dana kasnije jer je ovo predstava koju radimo na maloj sceni i smatramo da bi trebalo da je odigramo što više puta. Ovim projektom odnosno 333. premijerom otvaramo sezonu 2017/2018. godine – istakao je Brane Marjanović, direktor Narodnog pozorišta.


Miroslav Momčilović rekao je da mu je rad u kikindskom pozorištu dragoceno životno iskustvo:
-Ono što se nametalo još od snimanja filma jeste činjenica da je tekst takav da može da se igra i na sceni. Film je rađen u nemogućim uslovima, sa odličnom glumačkom ekipom. To mi je najnagrađivaniji film i želeo bih da ovo bude moja najnagrađivanija predstava. To će se sigurno desiti pošo nemam nijednu.
Irena Marjanov scenograf u predstavi takođe prvi put sarađuje sa kikindskim glumcima istakla je da je predstava odlična i pozvala publiku da dođe.
Gostujući glumac Mihajlo Laptošević igra glavnog lika Acu.
-Aca je domar došao iz malog mesta u veliki grad gde gradi svoj život. Desi se šta se desi i on oseti potrebu da preuzme odgovornost.


Marina Vodeničar igra komšinicu Nadu.
-To je jako zanimljiva priča situacije. Čovek izvrši samoubistvo u svom stanu, a njegove komšije pohrle u taj stan i dolaze u razne situacje. Priča je o našem mentalitetu i malom čoveku u ovim neobičnim okolnostima.
U komadu “Smrt čoveka na Balkanu” povod za tragikomični razvoj događaja je samoubistvo usamljenog kompozitora pred veb kamerom komjutera.