Smotra rasne živine

Od 2. do 4. novembra Kikinda će biti domaćin 44. međugradske izložbe rasne živine. Izložba se organizuje u prostorijama nekadašnje firme “Jedinstvo” u ulici Jovana Popovića 6. Ovo će ujedno biti prva smotra rase “banatski gološijan” na kojoj se očekuje stotinak gološijana.

 

 

 

 

 

-Naše udruženje u saradnji sa Gradom Kikinda prošle godine podelilo je oko 2.000 pilića “banatskog gološijana” registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima. Ti pilići su sada pred pronos tako da je idealno vreme da se vidi šta smo uradili. Internacionalni sudija Saša Šević iz Novog Sada će ocenjivati ovu živinu i ukoliko ocene budu dobre svaki odgajivač dobiće sertifikat odgajivača “banatskog gološijana”Lazar Vranković, predsednik Udruženja “Velika Kikinda”.

Po ocenjivanju i završetku zložbe počeće novi ciklus dodele pilića rase “banatski gološijan”. Svi zainteresovani koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo treba da imaju i uslove za držanje 50 do 100 pilića.

Prijem eksponata je u petak, 2. novembra. Izložba će za posetioce biti otvorena u subotu od 12 do 19 sati, a berza sitne živine je u nedelju od 7 do 13 sati.