Složne u “Slogi”


Letnje vrućine nisu uticale na odluku članica Udruženja žena Treće mesne zajednice da baš ovih dana prionu na posao i krenu sa velikim spremanjem prostorija Mesne zajednice “Uglješa Terzin”. Kako su nam rekle, pre više od 15 godina  generalno su  obnovile inventar prostorija Treće mesne zajednice okrečile i osvežile sve prostorije. Svake godine, one se zalažu da prostor koliko toliko dovedu u namenu,premda  a prostor koriste i druga udruženja i organizacije.

Podeljene u više grupa uspešno su i podelile poslove kako bi konačan izgled prostora bio prijatan kako za korisnike tako i za goste. Iako osamdesetogodišnjakinja, doživotna predsednica udruženja „Sloga“ Olga Golušin svojim primerom utiče i na mlađe članice udruženja. Kako je rekla, ne žele da posustanu. Nakon dugogodišnjeg održavanja festivalča posvećenog sitnim kolačima, od ovog avgusta počinju jednu novu manifestavciju:

-Ove prostorije ne koristimo samo mi, korisnici su i druga udruženja i organizacije, ali smo mi jedino registrovani. Samim tim osećamo obavezu i da sve ove prostorije i sređujemo i održavamo. Neke od članica su sputane da dođu pre podne pa će doći kasnije, imamo i bolesnih, ali sam sigurna da ćemo do 17. avgusta uspeti ono što smo planirale. Ovoga puta smo se zaukale i zato što planiramo organizaciju takmičenja u pravljenju palačinaka. Imaćemo goste iz drugih udruženja. Ocenjujemo ukus i aranžiranje.

Prvi Festival palačinki biće organizovan u prostorijama Treće mesne zajednice. Organizatori UŽ „Sloga“ pozivaju sva udruženja i organizacije da im se pridruže u još jednom gurmanskom okršaju, za izbor najboljih majstora palačinki. Festival će biti organizovan 17 avgusta.