Slava „Naše kuće“

U Centru za pružanje usluga socijalne zaštite Kikinda Udruženje roditelja „Naša kuća“ obeležilo je slavu, Svetog Vasilija Ostoškog. U proslavi ovog datuma, domaćinima su se pridružili prijatelji iz različitih udruženja, organizacija i institucija.

Sveti Vasilije Ostroški je slava „Naše kuće“. Kad to kažem, mislim na sve one koji su deo njihove priče. Slavu proslavljamo uz prijatelje i saradnike jednim skromnim druženjem, uz sve ono što običaji pretpostavljaju, kaže Vesna Stanaćev, direktorica Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Kikinda.

Pošto nemaju svoje zvanične prostorije, Udruženje roditelja je ovaj, kao i sve ostale važne datume, proslavilo u Centru za pružanje usluga socijalne zaštite Kikinda. Potpredsednica Udruženja Jovanka Bajšanski Varadinčev objasnila je zbog čega su upravo ovog sveca odabrali da proslavljaju kao slavu:

-Imamo decu, program i sve ono lepo što radimo, ali nemamo prostorije. Zato smo, kao i uvek, u Centra, koji nam je obezbedio Grad. Specijalno smo odabrali Svetog Vasilija kao našeg sveca, jer je on zaštitnik bolesne dece. 

„Naša kuća“ je udruženje roditelja dece ometene u razvoju. Svoje vreme i resurse usmeravaju isključivo na razvoj njihovih ličnosti. Osim što im omogućava zdravstvenu negu i radnu terapiju, udruženje pruža i veliku moralnu podršku roditeljima osoba sa posebnim potrebama.