Slatki paketi za prvake od Crvenog krsta

Obeležavajući nedelju Crvenog krsta, tradicionalno su iz organizacije pripremili doček za prvake, kikindskih osnovnih škola.

U okviru posete prvaci su imali mogućnost da nauče ko je bio Anri Dinan, o pokretanju najmasovnije organizacije u svetu, kao i o najbitnijoj čovekovoj misiji, za koju se iz ove organizacije i najviše zalažu, o humanosti.

-Nama je drago, mi dolazimo iz OŠ “Đure Jakšić” i drago nam je da možemo da učestvujemo i da  smo deo obeležavanja nedelje posvećene  Crvenom krstu. Naši đaci su prvi put ovde, ali su već pripremljeni i znaju priču o nastanku Crvenog krsta. Nadamo se da je ovo nastavak saradnje škole sa Crvenim krstom, naveo je učitelj Predrag Nedin.

 

Crveni krst već godinama obeležavajući svoju nedelju kroz aktivnosti i razne manifestacije najviše se posveti najmlađima, na obostrano zadovoljstvo.

 

 

Nakon interaktivnog razgovora, prvaci su pogledali i crtani film, u kom su se na interesantan i edukativan način upoznali sa prvim počecima osnivanja same organizacije Crvenog krsta. Tokom sutrašnjeg dana, volonteri i aktivisti organizacije će posetiti sve seoske škole u okolini i podeliti prvacima slatke pakete i edukativni materijal.