Slaba zainteresovanost za zimovanja i novogodišnja putovanja. Letovanja najatraktivnija

Većina Turističkih agencija početkom novembra izlazi sa prvim ponudama kako povodom novogodišnjih praznika i zimovanja, tako i za predstojaću letnju sezonu. Aranžmani su u većini slučajeva, tokom novembra i decembra do 20 odsto jeftiniji nego u sezoni za apartmane i do 35 odsto za hotele.

Ko odmah u novembru plati ceo iznos, dobiće dodatni popust, tvrde u turističkim agencijama, u kojima ovih dana dolaze zainteresovani sugrađani da se raspituju, ali i da sklope ugovore za neke od ponuda. Za relativno mali iznos, u ovom periodu može se letovaati na odličnim destinacijama i u veoma visokorangiranim hotelima ili dobro opremljenim apartmanima. Ipak kako bi mogli odabrati letovanje deset meseci ranije, potrebno je znati gde i s kim ići i kako uskladiti odmore, a to nije lako. Kikinđani, koji znaju šta žele i koliko mogu, već su isplanirali sledeće leto.

 

Iz agencije „Zora putovanja“ savetuju da je ipak najbolje letovanje uplatiti u novembru ili decembru, kada počne zvanična prodaja, jer se takvi popusti više ne pružaju. Čak ni kada agencije daju poslednji popust samo par dana pred polazak, to je ipak  skuplje nego u novembru. U ovoj agenciji je već uveliko počela prodaja aranžmana, navodi Jelena Berbakov, vlasnica agencije i dodaje:

Uglavnom Grčka i Turska, kao i Egipat. Što se tiče Grčke, prodaja krene već početkom oktobra. To su većinom stranke koje putuju maja, juna, septembra i oni koji znaju kada im je godišnji odmor. Premda, moram da priznam da je ove godine intenzivnija potražnja, nego ranijih godina. Imajući u vidu da su cene za Grčku baš u ovom periodu daleko jeftinije nego što će biti  od janura. Tu mislim na cene apartmana, ali i na cene hotela. Ono što je evidentno i to već godinama, sugrađani u novembru razmišljaju o julu, dok zainteresovanost za zimovanja u decembru i januaru gotovo da ni ne postoji.  Novogodišnji praznici još uvek pobuđuju zainteresovanost pa je za doček u evropskim prestonicama tokom prosleve najluđe noći već uveliko istaknuta ponuda.

Što se tiče autobusa iznenađenja, iako ne postoji polazak iz Kikinde iz agencija očekuju da če čarobno putovanje i ovoga puta izazvati veće interesovanje, pa će svi zaljubljenici u avanturu, u najluđoj noći imati mogućnost da se i ovoga puta lepo provedu.