Škola u Novim Kozarcima zimu dočekuje sa novim kotlom za grejanje

Novu školsku godinu zaposleni i đaci u OŠ “Ivo Lola Ribar” poečli su bez bojazni kako će se grejati tokom zime. Zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave zamenjen je kotao za grejanje, a ovu obrazovnu ustanovu danas je posetio gradonačelnik Pavle Markov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Kontinuirano ulažemo u objekte obrazovanja kako u gradu, tako i u selima. Novokozaračka škola nalazi se u zgradi koja je stara, ali samim tim i posebna i ovo je objekat od posebnog značaja tako da zahteva mnogo ulaganja. Ovog leta zamenili smo kotao za grejanje koji je bio star više od 30 godina i bilo je dovedeno je u sumnju njegovo korišćenje. Pored toga novi kotao smanjiće troškove grejanja u školi. Neophodna je i rekosntrukcija krova, kao i zamena dela prozora – istakao je Pavle Markov.

Direktorica škole Biljana Brkić napominje da je u ranijem periodu ulagano u školsku zgradu i učila.

-Prošle grejne sezone imali smo tri havarije zbog starosti kotla za grejanje i tada smo izdvojili značajna sredstva za popravku. Lokalna samouprava, po ko zna koji put, imala je sluha za naše probleme i pomogla nam je sa 2,7 miliona dinara da trajno rešimo problem grejanja.

Ovu školu pohađa 105 učenika, a prvi put u školske klupe selo je devetoro prvaka.