Škola „Šesti oktobar“ proslavlja svoj dan

vlcsnap-2016-10-06-11h14m15s238

Škola za osnovno obrazovanje i vaspitanje učenika sa smetnjama u razvoju „Šesti oktobar“ obeležava svoj dan, a ujedno i 46 godina postojanja. Gosti ove institucije danas su predškolci vrtića „Bambi“. Škola ima 67 učenika, odnosno jednog učenika više nego prošle godine, i dvadesetoro dece iz redovnih vrtića i škola. Na ovaj način već godinama se realizuje program dodatne podrške deci sa poteškoćama u razvoju.

Obeležavanje dana škole odvija se pod nazivom „Hoću da se igram, neću da brigam“ i to na pet punktova: multimedijalni, muzičku stvaraonicu, igranje prljavim materijalima, igre znanja i veština, u kojima su učestvovali najstariji đaci škole i punkt za sportske aktivnosti.

-Ovog puta nismo se bavili klasičnim sportskim aktivnostima, nego smo deci želeli da prikažemo starije igre, poput školice, igre krpenjačom, trule kobile i slično, istakla je Vesna Vasić, direktorica škole „Šesti oktobar“.

U današnje aktivnosti uključena su sva deca iz škole i gosti. Direktorica ističe da je upravo igra nešto što spaja sve generacije dece, da je ona neophodna za razvoj, da se kroz igru najbolje uči i stvaraju se prijateljstva.