Škola “Feješ Klara” svoj dan obeležila u skladu sa epidemiološkim prilikama, uz likovni konkurs i onlajn smotru recitatora

Osnovna škola „Feješ Klara“ je, u skladu sa epidemiološkim prilikama, obeležila svoj dan. Ova škola sa tradicijom dugom dva veka, jedina je u gradu u kojoj se nastava odvija na srpskom i mađarskom jeziku.

Ove godine Dan škole “Feješ Klara” obeležen je pod maskama i u Gugl učionicama. Zbog epidemiološke situacije izostala je tradicionalna priredba, predstava na mađarskom jeziku, Kviz znanja, Igre bez granica… Ipak, i u ovim specifičnim uslovima učenici i nastavnici našli su način da obeleže Dan škole.

Tokom prošle i ove nedelje organizovan je likovni konkurs „Pod okriljem školskog neba“ Od velikog broja radova izdvojilo se deset najboljih. Među njima, likovni rad Mare Dragin (III1) zauzeo je 1. mesto, a za najbolju fotografiju nagrađena je Beata Maša (VIII2). Takođe, ove godine ustanovljena je smotra recitatora „Sada sanjam mastila u boji“ u čast preminuloj nastavnici Hajnalki Tot. Smotra je zbog trenutne situacije ove godine održana onlajn”, navode u školi.

Direktorica škole Hermina Čemere dodelila je diplome i zahvalnice nagrađenim i pohvaljenim učenicima u dvorištu škole.
U duhu Klarine borbenosti, hrabrosti i otpora, zaposleni i đaci vode svoju – savremenu, bitku 21. veka, izazvanu virusom korona uz nadu da ćemo sledeće godine skinuti maske i u punim učionicama, slušati žagor, smeh i muziku“, kažu u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Škola „Feješ Klara“ svoj najznačajniji dan proslavlja 21. marta, prvog dana proleća. U Klarinu čast, koja je herojski izgubila život u dvadeset i drugoj godini, slave se mladost, lepota i buđenje života. Tog dana u školi se organizuju razne radionice za učenike i manifestacije kulturnog i sportskog karaktera.