Sektor građevinsko-zanatskih radova JP “Kikinda”

U okviru JP “Kikinda” postoji i služba građevinsko-zanatskih radova. Ona je formirana kao podrška svim ostalim radnim jedinacama. Osim zaposlenih koji se bave građavinskim i zanatskim radovim, služba ima i odsek manuelnih radova u kojem su zaposleni radnici koji održavaju Gradski trg.
-Svi radovi na održavanju naših objekata u službama zoohigijene, groblja, pijace, upravne zgrade su u našoj nadležnosti. Pokrivamo i rekonstrukciju vodovoda a naš posao obuhvata sve građevinske radove poput adaptacije pešačkih staza i uređenja kolskih prilaza – istakla je Olga Kovačević, šef sektora građevinsko-zanatskih radova.


Radnici u ovoj službi u proteklom periodu bili su zaposleni na adaptaciji upravne zgrade JP “Kikinda”, uređenju kancelarija na Centralnom groblju, pijaci, zoohigijene.
-Deo službe radi na održavanju fekalne kanalizacije. Uredili smo baždarnicu, kao i prostorije u kojima borave radnici. Cilj ovog posla je da se steknu uslovi da bi dobili licencu da radimo baždarenje vodomera – rekla je Olga Kovačević.
Kontrola svih crpnih stanica takođe je deo ove službe, a zaposleni su izgradili stazu kod nove fontane na prakingu u Nemanjinoj ulici, postavili klupe i korpe za otpatke u delu Svetosavske ulice, a u toku je proširenje Centralnog groblja. I na Ruskom groblju proširene su staze, izgrađen je zid, a prostor je hortikulturno oplemenjen.