Sednice Gradskog veća na selima

Članovi Gradskog veća prvi put su održali sednicu van Gradske kuće. Želja je da se obrati više pažnje na to kako žive i šta nedostaje meštanima sela. Gradonačelnik Pavle Markov je napomenuo da je ovo važan iskorak u radu lokalne samouprave.

-Postoje svakodnevni problemi koji se ne reševaju na adekvatan način tako da u pojedinim oblastima rada nema ni dobrih rezultata. Doneli smo odluku da se suočimo sa problemima tamo gde nastaju. U narednom periodu obratiće se veća pažnja na stanje i razvoj mesnih zajednica,a nastavićemo da sednice Gradskog veća održavamo u selima – istakao je Pavle Markov.

Osim članova Gradskog veća i saradnika, sednici su prisustvovali i sekretari sekretarijata. I Nakovčani su imali priliku da iznesu svoje probleme.

-Razgovarali smo sa Nakovčanima i nadam se da smo uspeli da im pomognemo oko rešavanja određenih problema. Pozivam sve stanovnike sela da razgovaraju sa nama kada budemo posećivali njihova mesta. Iako u Kikindi nema mesnih zajednica ovu praksu nastavićemo i u gradu – rekao je Markov.

Među onima koji su imali pitanja za predstavnike lokalne samouprave je i Ljiljana Tadić:

-Imali smo priliku da u neposrednom kontaktu sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima postavimo pitanja i dobijemo konkretne odgovore. Mislim da su svi otišli zadovoljni sa sastanka jer su uspeli da dobiju odgovore ili su upućeni na institucije koje će im pomoći.

Nov način rada gradske vlasti pozdravio je i v.d. predsednika MZ Nakovo Mladen Đuran:

-Sastank je bio konstruktivan i na njemu je bilo reči i o problemima sela. Najviše se razgovaralo o komunalnim potrebama sela, a meštane je najviše interesovalo na koji način mogu da ostvare svoja prava.

Na sednici Gradskog veća razmatrano je 12 tačaka dnevnog reda. Između ostalih donet je program sistematske deratizacije, dezinsekcije i dezinfekcije u ovoj godini, doneto je rešenje o određivanju osposobljenih pravnih lica i drugih organizacija u zaštiti i spasavanju u gradu, a dat je i predlog za imenovanje članova organizacionog odbora 32. “Dana ludaja”.