Sednica Skupštine Grada

Sutra, 6. oktobra u 11 sati biće održana 10. sednica lokalnog parlamenta. Prve tačke dnevnog reda su prestanak mandata odbornika i predsednika Skupštine Grada dr Milovana Blažića. Gostujući na TV Rubin gradonačelnik Pavle Markov obrazložio je zašto je došlo do ovoga:

-Radi se o tome da je dr Milovan Blažić, kada je imenovan na mesto predsednika Skupštine Grada, prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije da ima svoju ordinaciju. Postupio je u skladu sa zakonom jer je želeo da dobije odgovor da li se nalazi u sukobu interesa. Nakon toga, od Agencije je dobio odgovor u kojem su tražena dodatna ispitivanja i indiriktno mu je rečeno da bi možda bilo bolje da vlasništvo ordinacije prebaci na nekog drugog, što se radi kako bi se ispoštovale formalnosti. Međutim, dr Milovan Blažić je postavio Ministarstvu zdravlja uputnik kako bi odgovor prosledio Agenciji za borbu protiv korupcije. Odgovor, u kojem je konstatovano da postoji mogućnost sukoba interesa, stigao je tek pre mesec dana. Dr Blažić morao je da odabere da li će biti predsednik Skupštine ili će voditi ordinaciju. On je odabrao ordaniciju. Žao nam je što ostajemo bez iskusnog političara.

Odbornici će razmatrati odluku o donošenju plana generalne regulacije radne zone u Kikindi prema elaboratu izrađenom u JP “Zavod za urbanizam Vojvodine”, odluku o izradi plana detaljne regulacije za blok 24 i deo Bloka 46 u Kikindi koji će definisati površine javne namene i površine ostale namene u skladu sa vrstom postojećih stambenih objekata u Mikronaselju. Na dnevnom redu su i odluke o izradu plana detaljne regulacije za deo naselja i prečistač otpadnih voda u Mokrinu, odluka o izradi izmena i dopuna plana detaljne regulacije graničnog prelaza u Nakovu kako bi se odvijao i transportni saobraćaj, odluku o izradi izmena i dopuna plana detaljne regulacije vetroparaka u Bašaidu. Među tačkama je i odluka o okončanju postupka likvidacije i preuzimanju prava i obaveza JKP “6. oktobar” Kikinda u likvidaciji, kao i razrešenja i imenovanja članova školskih odbora.