Sednica Saveta Severnobanatskog okruga

Na sednici Saveta Severnobanatskog upravnog okruga prisustvovali su predstavnici grada Kikinde i opština: Ada, Senta, Kanjiža, Čoka i Novi Kneževac. Kako je jedna od tema bila razmatranje predloga firme “Srbija voz” o novom redu vožnje železničkog saobraćaja za 2017/2018. godinu na sastanku su bili i predstavnici lokalne samouprave iz Subotice.
-Železnica Srbije, nadležni Pokrajinski sekretarijat i lokalne samouprave imaju dovoljno vremena da naprave plan novog reda vožnje za 2017/2018. godinu. Gradovi i opštine znaju potrebe svojih sugrađana i biće ravnopravno uključene u odlučivanje, a imaće dovoljno vreme da sagledaju svoje potrebe – istakao je Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog upravnog okruga.

Novi red vožnje biće određen tokom jeseni.


Na predlog ministarke bez portfelja Slavice Đukić Dejanović, zadužene za demografiju i populacionu politiku jedna od tema bile su i mere koje će Republika Srbija preduzeti u narednom periodu.Uskoro će biti raspisan konkurs za finansiranje projekata podrške u sprovođenju mera populacione politike Republike Srbije. Među merama su i uslovi za zaposlenje i stvarnje porodice u manjim mestima kako bi se sprečio odlazak mladih.