Sednica Gradskog veća u Novim Kozarcima

U MZ Novi Kozarci danas je održana sednica Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik Pavle Markov. Osim članova veća sednici su prisustvovali i saradnici, kao i sekretari sekretarijata. Ovaj način rada je važan jer dovodi do toga da se o problemima razgovara tamo gde nastaju, mišljenja je gradonačelnik Markov:

-Kozarčani su nam predočili svoje probleme. Razgovarali smo o petnaestak tema, a za desetak problema dati su jasni rokovi do kada će biti rešeni na zadovoljstvo meštana. To je i najvažnije.Sva postavljena pitanja su opravdana, a naše je da nateramo administraciju da bolje čuje i vidi da obrate pažnju kada se pišu prijave, zahtevi, molbe. Dobili smo dobre predloge i sugestije koje ćemo ispoštovati. Ovaj iskorak u radu lokalne samouprave daje rezultate i unapređuje život na selu.

V.d. predsednik MZ Novi Kozarci Dario Petrić rekao je da je održavanje Gradskog veća u selima važno jer se na taj način grad približava selima:

-Kozarčani su skrenuli pažnju na najvažnije probleme poput pitanja o završetku kapele, rekonstrukcije trotoara, o napuštenim kućama, o opstanku crkve, o tome šta će biti sa apotekom, kao i o radu zdravstvene ambulante. Kako je istaknuto radovi na kapeli u delu sela Hajfelt počeće krajem meseca, sanirani su putevi, asfaltirana je najprometnija ulica Kralja Petra Prvog, a druga faza radova ka Ruskom Selu počeće uskoro.

I u Novi Kozarcima sednica je naišla na odličan prijem kod meštana koji su na konkretna pitanja dobili i konkretne odgovore. Među onima koji su izložili svoj problem su i članice Udruženja žena “Novi Kozarci”.

-Naše udruženje već duže vreme ima želju da jednu napuštenu kuću u Novim Kozarcima preuredi u etno kuću. Imamo veliki broj eksponata koje bi mogli da izložimo. Ovo je najbolji način da se sačuva tradicija i koreni sa čim se i gradonačelnik Markov složio – istakla je Mirela Blagojević, predsednica Udruženja žena.

Održavanje sednica u seoskim mesnim zajednicama započeto je u maju. Ovakav način rada dao je odlične rezultate. Istaknuto je da će se sednice održati u svim selima što će unaprediti rad gradske administracije i poboljšati život u mesnim zajednicama.