Sednica Gradskog veća u Banatskom Velikom Selu

Nakon što je prva sednica Gradskog veća održana u Nakovu, članovi Gradskog veća, sekretari sekretarijata, zaposleni u gradskoj upravi danas su bili Banatskom Velikom Selu. Ovaj, važan iskorak u radu lokalne samouprave, omogući će stanovnicima sela da na konkretna pitanja koje lično upute dobiju i konkretne odgovore. U Banatskom Velikom Selu problem sa kojim se suočava Dobrovoljno vatrogasno društvo izložio je predsednik Marko Ikić:

-Najveći problem je toranj koji prokišnjava, tako da su u velikoj meri oštećene prostorije vatrogasnog društva. Nemamo adekvatnu opremu ni za vežbanje ni za gašenje požara.

Gradonačelnik Pavle Markov rekao je da će nadležne službe izaći na teren i ustanoviti šta je neophodno uraditi kako bi se pomoglo vatrogascima.

Neophodno je izaći na teren i videti kakav je problem , a potom ćemo odrediti prioritet po pitanju investicija u selu. Nakon što razgovarate sa mojim saradnicima uputite zahtev i to je početak , a nakon toga ćemo ići korak po korak u rešavanju problema – rekao je Pavle Markov, gradonačelnik.

Ovakav način rada gradske vlasti pohvalio je v.d. predsednik MZ Banatsko Veliko Selo Gojko Rodić:

-Prvi put je sednica Gradskog veća održana u Banatskom Velikom Selu i veliku pažnju svi prisutni posvetili su rešavanju problema meštana i samog sela. Ja sam četiri godine na čelu mesne zajednice i do sada nismo imali priliku da na ovakav način razgovaramo sa gradonačelnikom i svim njegovim saradnicima. Kao problem mesne zajednice istaknuta je rasveta na sportskim terenima jer reflektori koji postoje i koji se pale u večernjim satima troše veliku količinu struje. Meštani su, između ostalog, istakli problem sa fekalnom kanalizacijom u zgradi sa četiri stana i zahvaljujući razumevanju gradonačelnika Markova mislim da ćemo uspeti da dođemo do rešenja.

Iz gradskog budžeta za ovo mesto opredeljeno je pet miliona dinara. Asfaltiraće se ulica Vojvođanska i delovi ulica Stojana Matića i Nikole Tesle ukupne dužine 1.500 metara.

Na dnevnom redu sednice bila je 31. tačka. Između ostalog, razmatrani su izveštaji o stepenu usklađenih, planiranih i realizovanih aktivnosti u javnim preduzećima u likvidaciji ICK, “6.oktobar” i “Gradsko zelenilo i pijaca” i javnim preduzećima “Autoprevoz”, “Toplana” i “Kikinda”.