Sednica Gradskog veća u Banatskoj Topoli

Gradonačelnik Pavle Markov, članovi Gradskog veća, sekretari sekretarijata, saradnici danas su najveći deo sednice Gradskog veća posvetili meštanima Banatske Topole.

-Slični su problemi i poteškoće u svim selima u šta smo se uverili i u Banatskoj Topoli. Na nama je da pokušamo da što više zahteva rešimo. Na sednici Gradskog veća rezimirali smo šta je sve urađeno u ovom mestu i konstatovano je da je napravljen iskorak u prethodnom periodu. Ipak, još puno toga treba rešiti, a važno nam je bilo da čujemo od meštana šta su to njihovi zahtevi i koje probleme treba prioritetno rešiti – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

Prvi čovek grada istakao je da je razgovor sa stanovnicima Banatske Topole bio konstruktivan.

-Kao najveći problem predstavnici udruženja građana istakli su nedostatak prostorija jer niko od njih nema prostor u kojima bi mogli da se okupljaju i rade. Sa druge strane nemamo ni prostor koji je sada slobodan tako da je načelan dogovor da otkupimo objekat u koji bi smestili udruženja. Meštanima smo odgovorali na sva pitanja koja su nam postavili – rekao je Markov.

V.d.predsednika MZ Banatatska Topola Nedeljko Cimeša istakao je šta je sve urađeno u selu:

-Krpljene su udarne rupe na sporednim putevima, a do kraja godine ovaj posao biće završen i u glavnoj ulici. Sredstva namenjna izgradnji trotoara utrošena su i poslovi su nedavno završeni. U toku je izgradnja dve kapele i očekujem da će ove godine biti privedene kraju. Za sledeću godinu ostaje nam samo izgradnja prilaznih puteva.

Svoj problem predstavili su i pčelari iz udruženja “Banatska žuta pčela”. Članovi su kupili osnovne mašine za rad koje koriste svi članovi udruženja.

-Problem je što nemamo prostoriju u koju ćemo smestiti mašine. Potrebna nam je monofazna i trofazna struja, kao i voda. Naš plan je da kupimo i centralno vrcalište koje bi koristili svi i pčelari. Potrebno nam je i skladište za med – rekao je Ferenc Turi, pčelar.

U udruženju pčelara ima dosta mladih , a ukupno je 20 članova koji zajedno imaju oko 500 košnica. Svi oni unapređuju pčelarstvo u selu.