Sedmočlana porodica Gligor iz Mokrina dobila krov nad glavom

Sedmočlana porodica Gligor iz Mokrina dobila krov nad glavom

Kuća u Mokrinu u ulici Ige Dobrosavljeva broj 6 odnedavno ima nove vlasnike, sedmočlanu porodicu Gligor. Andraš Gligor sa suprugom Valentinom i njihovo petoro dece živeli su u kući koja je bila u veoma lošem stanju. Živeli su u jednoj sobi pošto su ostale prostorije prokišnjvale, bez struje i vode. Uz pomoć anonimnog donatora preko Blic fondacije “Srce za decu” imaju novi dom. Andraš Gligor kaže da su sada sve njegove nade ispunjene.

https://youtu.be/UYuElW8qgOI

 

 

 

 

 

 

 

-Nisam očekivao ovakvu pomoć. Obećanja su pusta radovanja, ali u našem slučaju to nije bilo tako. Samo lepe stvari nas prate. Dolaze nam komšije i prijatelji. Imam i baštu u kojoj sam zasadio dosta povrća – kaže Andraš Gligor.

U novoj kući ima prostora za sve. Kuća je opremljena nameštajem, a porodica je dobila električni šporet i šporete na plin i na čvrsto gorivo koji im služi za grejanje.

-Prezadovoljan sam , a deca su srećna što je najvažnije – rekao je Andraš.

Petoro mališana najviše su se obradovali igračkama i televizorima. Pored četvorogodišnje Anastasije, tu su još i osmogodišnja Ljubica, godinu dana mlađi Andraš, petogodišnji Nikola i dvogodišnja Violeta. Svi oni uživaju u novoj kući, a najomiljenija zabava im je gledanje gledanje crtanih filmova koliko žele.