Sećanje na Ranka Žeravicu, počasnog građanina Kikinde

Povodom pet godina od smrti proslavljenog košarkaša, trenera, sportskog radnika Ranka Žeravice u svečanoj sali Skupštine grada organizovan je skup na kom su evocirane uspomene na ovog sportskog velikana. Supruga Zaga Žeravica istakla je sa koliko je ljubavi Ranko voleo Kikindu i uvek i na svakom mestu pričao je o gradu svoje mladosti.

Ranko Žeravica počasni je građanin Kikinde od 2013. godine i kako je ovom prilikom istaknuto iako rođen u Novom Miloševu on je najlepše dane mladosti proveo u Kikindi. Predstavnici grada na čelu sa gradonačelnikom Nikolom Lukačem, porodicom i sportskim radnicima iz Kikinde obišli su budući muzeja posvećen Ranku Žeravici i spomenu sobu koja se nalazi u sadašnjem Muzeju „Žeravica“.

Izgradnju muzeja u Novom Miloševu pokrenula je Fondacija Žeravica. Radovi su počeli tokom leta i košarkaški teren je završen, a do kraja zime trebalo da bude završena fasada i da se pređe na unutrašnje uređenje prostora.

Ovom prilikom pokrenuta je inicijativa da Ranko Žeravica dobije ulicu u Kikindi ili spomen ploču na zgradi Gimanzije „Dušan Vasiljev“ gde je išao u školu