Savez vojvođanskih Mađara u Kikindi osudio napade na funkcionere SNS od strane Željka Bodrožića

Saopštenje Saveza vojvođanskih Mađara Kikinda

Na osnovu informacije sa kojima raspolažemo o napadu na funkcionere SNS-a , najoštrije osuđujemo pre svega političke obračune sa neistomišljenicima, pa makar to bilo samo na verbalnoj osnovi.

Ni jedna politička stranka niti pojedinac nema pravo da na ulici napada političke neistomišljenike ni na koji način. Politička opcija koju predstavlja Ž.B. nije u mogućnosti da to čini sa skupštinske govornice, s obzirom da nisu parlamentarna stranka, ali postoje drugi, civilizovani načini da se na primeren, kulturan način iskažu politička neslaganja sa drugim, suprotnim mišljenjem.

Što se tiče novinarstva i novinarske etike, puno toga se promenilo na gore u novinama koje su nekada bile značajno glasilo, a u poslednje vreme sve više liče na frustrirani dnevnik malog broja političara, bez podrške od strane birača, sa puno uvreda upućenih neistomišljenicima. Umesto da urednik i novinar Ž.B. bude primer korektnog i objektivnog novinarstva, srozava sebe kao ličnost i samim tim srozava i ugled novina čiji je urednik.

Jedini uspeh kao novinara mu je da se piše i da se čuje o njemu makar i na jedan takav način koji ne doprinosu razvoju parlamentarizma i tolerancije u multikulturaloj sredini kakav je naš grad bio oduvek.