Sava Terzić treći put pobedio na Svetskom prvenstvu u tucanju uskršnjim jajima

U Mokrinu je održano 27. Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima koje je i ove godine okupilo veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva. Najveće interesovanje izazvalo je takmičenje u kategoriji seniora. Od 120 takmičara  u suprefinalu ostalo je 16 najboljih među kojima su osim domaćina bili i stanovnici Švedske, Nemačke, Novog Zelanda, Slovenije i Republike Srpske.

Pobednik koji je na godinu dana stekao titulu svetskog prvaka je 65-godišnji Sava Terzić iz Mokrina koji je u finalu bio bolji od Milana Mihajlovića iz Bjeljine.

-Treći put pobeđujem, ali čekao sam za ovu titulu 20 godina. Pobedničko jaje je najverovatnije iz Sajana, a odabrano je u inkubatorskoj stanici u Kikindi. Trudiću se da naredne godine odbranim stečenu titulu  – rekao je Sava Terzić.

Vicešampion Milan Mihajlović  već četvrti put učestvuje na jedinstvenom takmičenju.

-Prvi put nisam ušao u krug najboljih. Drugi put sam bio prvi, a prethodnih puta sam bio finalista. Zadovoljan sam i dolazim i sledeće godine da učestvujem – istakao je Milan Mihajlović.

Najbolja u juniorskoj kategoriji bila je desetogodišnja Milana Banković iz Pančeva koja je pobedila Sofiju Šaranović.

Pobednik se proglašava tek kada se jaje na bini preseče na polovine i jednu pojede sudija, a jednu pobednik.  U Mokrinu se za Uskrs ofarba oko 100.000 kokošijih jaja,  koja se rado podele gostima.