Sasvim obično veče sa “Melizmima”

Pevačka grupa “Melizmi” koja radi u okviru ADZNM “Gusle” nastala je pre 12 godina. Čine je žene najboljih godina koje se pevanjem izvornih pesama bave iz hobija. Rad i trud su se isplatili, tako da je ova grupa sve prisutnija u kulturnom životu grada.

Želeli smo publici da se predstavimo na potpuno drugačiji način. Imali su priliku da vide kako izgleda jedno veče na našim probama gde se dogovaramo o repertoaru, nastupima, vežbamo – istakla je Biljana Mandić, članica pevačke grupe “Melizmi”.

Sala Kulturnog centra bila je mala da primi sve Kikinđane koji su želeli da veče provedu sa “Melizmima”.

-Sa publikom smo podelili na koji način sakupljamo materijal, kako se dogovaramo koje pesme ćemo pevati, koji su nam planovi. Imamo velikih ambicija u narednoj godini, učestvovaćemo na festivalu pevačkih grupa u Španiji na koji smo pozvane. Tamo ćemo predstaviti Kikindu i Srbiju – kazala je Biljana Mandić.

Tokom sasvim obične večeri Kikinđani su mogli da čuju pesme iz Banata, Srbije, sa Kosova, iz Bosne i Like. Članice “Melizama” očekuju da sledeće godine snime i CD za šta su dobile ponudu jedne izdavačke kuće.