“Šarandžije” se pripremaju za Svetsko prvenstvo

 

U toku su pripreme članova udruženja sportskih ribolovaca “Šaran” i kluba “Ribolovačko carstvo” za predstojaću takmičarsku sezonu. Nakon prošlogodišnjeg osvojenog petog mesta na Svetskom prvenstvu, rekao je predsednik USR “Šaran” Zoran Popov, nadaju se da će i ovoga puta imati mogućnost da brane boje Srbije:

-Udruženje sportskih ribolovaca “Šaran” koje upravlja prirodnim jezerom, poznatijim kao Ribolovačko carstvo uveliko se priprema za ovogodišnju udržensku ligu. Ona traje 5 kola, nakon čega će najbolji takmičan nastupiti na državnom prvenstvu Srbije u modernom šaranskom ribolovu.

 

I ove godine je u planu organizacija Dečjeg ribolovnog kampa, koji godinama članovi “Šarana” održavaju sa korisnicima Centra za pružanje usluga socijalne zaštite “Naša kuća”. Zatim, dodao je Popov, u planu su radovi na sređivanuju prostora, košenje trave, održavanje ribolovnih pozicija, tretiranje krpelja.Kikindski ribolov je vrlo cenjen, kako u Srbiji tako i u svetu.Ove godine će Svetsko prvenstvo biti održano u Beogradu, na Adi Ciganliji. Prvo kolo je već održano, drugo je planirano od 2-5 maja, treće od 17 do 19 maja. Na osnovu tih plasmana biće formirana reprezentacija Srbije, u čijim redovima će se, u oktobru u srpskoj prestonici, prema mišljenju Popova naći i članovi “Šarana”.