Saradnja škole i vrtića u “Dečijoj nedelji”

Nizom aktivnosti, u okviru kojih su velikim delom učestvovali kako učenici škole, tako i gosti obeležena je „Dečija nedelja“ u OŠ „Žarko Zrenjanin“. Ove godine je sadržaj bio dosta bogatiji, mišljenja je koordinatorka programa ovogodišnje „Dečije nedelje“ učiteljica Snežana Trećakov. Deca su crtala na platou ispred škole, bili su im izviđači “Proka S Plavi” u gostima, zatim su se družili sa ansamblima ADZNM „Gusle“.

-Novina  ove godine je da su nam u gostima bili korisnici usluga Gerontološkog centra. Osim toga, naši učenici, učitelji i nastavnici su posetili decu u Migrantskom centru i tamo su organizovali radionice i sportske aktivnosti. U gostima su nam bili i mališani vrtića “Mendo” i “Miki”. Imali smo i dve aktivnosti, koje deca naročito vole, to su dečija pijaca i izložba kućnih ljubimaca, koje su propratili sa posebnim zadovoljstvom. Takođe je tu i odlazak u pozorište “Lane”, gde su mogli da pogledaju predstavu “Veliki raspust”.

 

Interesantno je i da je ove godine učešće uzeo parlament učenika starijih razreda učešće u organizacijhi Dečje nedelje.

-To su sportske aktivnosti, kao što su bacanje kamena s ramena, zatim nadvlačenje konopca, nastavnici i učenici su imali turnire u odbojci i košarci. Večeras je planirana završna manifestacija, igranka u holu škole.

Propratne akcije, dodala je Trećakov, su izložba dečijih radova, na temu „ Gradimo mostove između generacija, za radost svakog deteta“ što je i moto ovogodišnje Dečje nedelje, a takođe je u toku i skupljanje čepova.