Saradnja NIS Naftagas sa MZ Iđoš

U toku je izgradnja puta do istražne bušotine, na perifenom delu Iđoša, koje finansira NIS Naftagas. MZ Iđoš će ova kompanija opredeliti sumu od 2 miliona dinara, koja će biti uložena za popločavanje ulica u ovom selu. Zamisao kompanije u samom početku je bila, kako tvrdi Komanov, da se do bušotine napravi put koji bi vodio kroz ulicu Žarko Zrenjanin, jedne od poslednjih u selu, a koja vodi do fudbalskog stadiona:

-Selo Iđoš nema učešće, što znači da novčano  neće ulagati u radove. Postignut je dogovor sa NIS-om, a oni su  opredelili određenu sumu, koje će usmeriti u asfaltiranje ulica. Ja sam kao predsedik MZ uspešno dogovorio novu deonicu puta, koju ćemo mi u nekom budućem periodu moći da iskoristimo za industrijsku zonu, jer parcela 4001 na kojoj se bušotina nalazi nam dozvoljava te mogućnost,. Imamo dovoljno prostora i nadamo se da ćemo biti selo, koje će imati  industrijsku zonu.

 

Radi se o dužini od 400 metara puta, koji je posut tucanikom. Ukoliko se bušotina pokaže kao rentabilan poduhvat iz kompanije su najavili da će i taj deo biti asfaltiran.