Saopštenje za javnost Srpske napredne stranke Kikinda

Gradski odbor Srpske napredne stranke se izvinjava jednom od lidera kikindske opozicije, Mikiju Paniću, što su u naš grad došli investitori, što su otvorili radna mesta za Kikinđane i što naši sugrađani umesto da sede kod kuće, ili po kikindskim kafićima kao Miki Panić, idu na posao i zarađuju.

Izvinjavamo se i što još uvek nismo u mogućnosti da na čitavoj zemaljskoj kugli pronađemo investitora i granu privrede u koju bi mogao da se zaposli Miki Panić, jer još niko ne traži džabalebaroše i neobrazovane lenštine poput njega, koje ne rade ništa osim što
šetkaju tuđe kučiće i grebu se za šolju kafe. Zato je Panić je poslednji koji ima pravo da drži slovo o investitorima, jer pored toga što nikada u životu ništa nije radio, on nijednog investitora u naš grad nije doveo, već je zajedno sa svojim političkim partnerima zatvarao fabrike, a Kikinđane ostavljao bez posla.

Vrsnom stručnjaku za izdavanje poslovnog prostora za jedan dinar po kvadratu i preprodavanje pepeljara koje ničemu ne služe, Mikiju Paniću, niko ne brani da uzme u ruke šrafciger i poradi malo na svom dualnom obrazovanju. Tako bi konačno proširio i svoju radnu biografiju i upisao neki dan radnog staža.

Na kraju, koliki „stručnjak“ drži predavanja o ekonomijni najbolje pokazuje i Mikijev pokušaj da se bavi biznisom. Pošto je Miki i u biznisu uspešan kao i u politici, ovaj pokušaj je završen blokadom njegove firme duže od dve godine i brisanjem iz registra. Danas se, zato, Mikijevim privrednim umećem bave eventualno oni kojima je firma pod egzotičnim nazivom ostala dužna.

Takve kvalifikacije i iskustvo u zatvaranju firme, a samim tim i izbegavanju plaćanja nagomilanih obaveza, ima i još poneki aspirant iz redova opozicije za upravljanje gradom. Ne zna se prosto ko je ostao više dužan, ko je kvalifikovaniji, ko je zatvorio više svojih firmi, ko je promenio više stranaka, ko može jače da pljune po političkim protivnicima, preti a posle izigrava žrtvu, da se prikaže kao nevino jagnje.

Peter Palatinuš
Član gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kikindi