Saopštenje GrO Srpske napredne stranke Kikinda

 

Jedan od lidera kikindske opozicije, Željko Bodrožić, obrušio se onako kako jedino ume – poluistinama i iskrivljenim viđenjem stvari na Srpsku naprednu stranku, ali pre svega na najviše zakonodavno telo u Srbiji.

Ne sećam se da je i jedan red u svom partijskom tabloidu posvetio onima koji su u Narodnu Skupštinu unosili kamenje za kupus, svirali gitaru sa nogom na stolici, podnosili amandmane da Deda Mrazu treba dozvoliti da se spusti niz dimnjak i slično, niti da je zbog toga pokušao da ukaže kako opozicija pokušava da uruši Narodnu Skupštinu – osnov svake demokratske države.

Ako se Bodrožić jednom sam sa sobom dogovori koju stranku predstavlja, pa se ta stranka kandiduje na parlamentarnim izborima, pa ga stavi na prolazno mesto na listi, pa pređe cenzus i kojim slučajem i on uđe u Skupštinu, pa mu dozvole da kaže nešto, onda ću možda ozbiljno uzeti u razmatranje njegovu ocenu mojih govora. Do tad, neću smatrati relevantnim ocene onoga ko ni u lokalnu Skupštinu nije uspeo da uđe, iako to uzaludno pokušava već skoro 20 godina.

Neka pokuša da nauči, kikindski opozicioni lider, da je zarada svakog poslanika javna i lako proverljiva stvar, pa su njegovi pokušaji da laže čak i o tome zaista tragikomični. Ali, postavljam pitanje: gde je moguće saznati ko finansira njegov tabloid godinama unazad? Ko su donatori, sponzori… Zašto se to krije i da li su to isti oni koji finansiraju “Žutu patku”, ili ipak neko drugi?

Na kraju, pošto me je nazvao “naprednjačkom trendseterkom”, Bodrožić bi mogao da pokuša da shvati da je trend u Srpskoj naprednoj stranci da se radi i stvara, jer iza toga ostaju vidljivi rezultati, a ne da se besposličari i uludo troši vreme na izmišljotine i bestidno vređanje i žena i svakoga ko drugačije misli.

Aleksandra Majkić,
potpredsednica Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kikindi