Sanja Solunac “Tiha gerilka” u galeriji Terra

Likovna umetnica Sanja Solunac predstavila se kikindskoj publici kroz izložbu password:krivo je, koja je drugi deo izložbe/projekta Prostor i Ništa. Ova mlada umetnica je do sada realizovala četiri samostalne izložbe i od 2008. godine do danas je učesnica na preko trideset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, umetničkim i društveno-angažovanim projektima.

Izložba mlade umetnice Sanje Solunac čija postavka je upriličena u Terri, pod nazivom „password:krivo“ drugi je deo izložbe/projekta Prostor i Ništa koji je jednim delom bio postavljen u Galeriji SKC-a, u Kragujevcu, prošlog septembra. Izložba se tiče prostora kao apstraktnog pojma i kao pravog fizičkog prostora koji je služio nekom scenografskom radu, društvenim događajima i promenama u proteklih desetak godina, i predstavljena je kroz dvodimenzionalni kolaž, objašnjava autorka:

-Moj  rad, predstavlja moje viđenje  kada se radi o odnosu prostora i vremena, privatnoj i javnoj svojini i psihološkim aspektima procesa stvaranja. Na ovoj izložbi su   radovi u kombinovanim tehnikama, kolaži i višemedijske instalacije, koji govore o mojoj emotivnoj autocenziri kroz  geometriju, statičnu i pokretnu sliku, koju možete da pogledate u okviru ove izložbe. Sve što radim je i neki deo terapije. Ja sam vizuelna umetnica i borim se na taj neki suptilan način, kao neka “tiha gerilka”, ali u svakom slučaju govorim o emocijama…ali, prosto…svi moji radovi su politički, kao sve to izgleda lepo i ružičasto, ali to su sve neke moje intimne boli..

 

Sanja Solunac, završila srednju dizajnersku školu; diplomirala osnovne i master studije na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, odsek primenjene umetnosti, smer slikarstvo.


Stipendistkinja je Fonda za mlade talente Republike Srbije. Realizovala je četiri samostalne izložbe i od 2008. godine do danas učesnica na preko trideset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, umetničkim i društveno-angažovanim projektima. Živi i radi u Srbiji, kao nezavisna umetnica i vizuelna dizajnerka.