Sanirana fiskulturna sala u vrtiću „Miki“

Fiskulturna sala vrtića „Miki“, jednog od najvećih objekata Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“, sanirana je, kako bi se uslovi za boravak dece poboljšali. Pre određenog vremena oko prozora je počela da se stvara buđ, pa je u ovom prostoru bilo neophodno sprovesti radove.

-Predškolska ustanova „Dragoljub Udicki“ je na konkursu za finansiranje posebnog projekta izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, dobila 800.000 dinara za sanaciju fiskulturne sale u vrtiću „

Miki“. Nakon odabira najpovoljnijeg izvođača radova, pristupilo se sanaciji sale za fizičko, kaže zamenica direktora PU „Dragoljub Udicki“ Eržebet Savanović.

Problem su predstavljali buđ i plesan, koji su se pojavili nakon postavljanja PVC stolarije.

-Zidovi oko ventilacionih otvora, odnosno prozora su obloženi

stiroporom i naravno okrečeni. Zadovoljni smo i srećni što deca mogu da koriste fiskulturnu salu, koja je čista i svežena, dodaje Savanović.

Glavni vaspitač u vrtiću „Miki“ Zoran Francuski istakao je da je ova sanacija bila preko potrebna objektu i da su uslovi u sali za fizičko sada neuporedivo kvalitetniji:

-Osim estetskog izgleda, koji nije bio ni malo prijatan, problem buđi i plesni potencijalno je mogao da ugrozi i zdravlje onih koji borave u sali. Zbog sanitarne inspekcije, estetitike, ali prvenstveno zbog zdravlja dece ovo je urađeno. Samim tim pobošljani su uslovi rada u sali za fizičko i sada se telesno i zdravstveno vaspitanje sprovodi u adekvatnoj sredini.

Ukupna vrednost ugovorenih radova iznosi 655.748 dinara bez poreza na dodatu vrednost. Rok za realizaciju projekta bio je 25. novembar, ali je sala već sada dostupna deci.