Sanira se bazen u Banatskom Velikom Selu

U Banatskom Velikom Selu u toku je sanacija otvorenih bazena koji su izgrađeni pre više od trideset godina. Sve do sada nije rađena njihova temeljnija sanacija, kaže v.d. predsednik mesne zajednice Gojko Rodić:

-Radovi su počeli krajem septembra, početkom oktobra. Nismo zakasnili jer očekujemo da će biti završeni do kraja godine. Sredstvima mesne zajednice nismo mogli da isfinansiramo ovu investiciju. Naišli smo na razumevanje gradonačelnika Pavla Markova na čiju inicijativu su odobrena vanredna sredstva u iznosu od tri miliona dinara. U toku je sanacija malog bazena odnosno uklanjanje starih i postavljanje novih pločica na obodu bazena na čega smo čekali godinama. Isti posao biće urađen i na velikom bazenu. Osim toga peskari se filter. Ove godine uradićemo jedan, a sledeće godine drugi filter.

Izvođač radova je JP “Kikinde”.Banatsko Veliko Selo je jedina mesna zajednica u Kikindi koja ima bazen. Tokom letnjih meseci veoma je posećen.

-Zub vremena je učinio svoje i došlo je vreme ili da se bazeni saniraju ili da se zatvore. Grad neće dozvoliti da bazen prestane sa radom jer je važan ne samo za Banatsko veliko Selo, nego i za okolna mesta – dodao je Rodić.

Osim bazena u ovom mestu, prioritet je i asfaltiranje puteva. U protekle četiri godine asfaltirane su ulice: Nikole Tesle, Slavka Rodića, Marka Jokića, Vojvođanska, Krajiška, Stojana Matića i Petra Kočića.

-Plan je da se ovako nastavi i da asfaltiramo što više ulica. Trenutno u najlošijem stanju ulica Srpskih ratnika, a potom i ulica Ive Lole Ribara. Sledeće godine očekujem da završimo radove na bazenu, kao i da postavimo krstove na crkvi – dodao je naš sagovornik.

Godišnji priliv od samodoprinosa je 3,2 miliona dinara. Iz gradskog budžeta za investicije u Banatskom Velikom Selu ove godine izdvojeno je pet miliona dinara.