“Samolepljivi pikado” najbolja igračka, kažu deca

U konkurenciji 45 igračaka, koje je napravilo blizu 80 učesnika, iz vojvođanskih predškolskih ustanova, deca su odlučila da prvu nagradu osvoji igračka „Samolepljivi pikadu“, koju je napravila vaspitačica Olivera Ivanović iz vrtića „Kolibri“.

Nakon što je prošle nedelje zasedala stručna komisija, pa zatim žiri sastavljen od samih učesnika, u okviru takmičenja, održanom u Subotici, za najmaštovitije urađenu igračku, svoj krajnji sud ipak je dao dečji žiri. Za najbolju igračku izabran je pikado, koji je maštovito, uz sugestiju kolega i dece iz vrtića uradila vaspitačica Olivera Ivanović. Iako uvek skromna, naša sagovornica je poznata kikindskoj javnosti kao vrlo uzoran radnik, kao autor više dečjih knjiga, zatim pisac scenarija za dečje pozorišne komade, te je i izmaštana igračka sasvim sigurno kod dece izazvala osećaj da se radi o vaspitaču, koji na prvom mestu razume decu. Veliku pomoć, u kreiranju i pravljenju igračke, autorka pikada imala je od svojih drugara, koji su tim povodom probali najnoviju vrstu slatkih bombona, kako kažu „nagradi u čast“.

Osim nagrađene igračke, ove godine su zanimljivu i zapaženu igračku „Buba -stopalko“ napravile i vaspitačice Vesna Francuski i Sonja Kiš iz vrtića „Plavi Čuperak“ i Biljana Stojiljković, koja je napravila igračku „Veseli Roli“. Inače “Dobra igračka” je stručni skup predškolskih radnika Vojvodine, koji se održava svake druge godine i okuplja vaspitače radi razmene kreativnih ideja iz prakse u izradi igračaka i didaktičkih sredstava za decu predškolskog uzrasta. Centar interesovanja su igračke koje za decu izrađuju i zajedno sa njima stvaraju vaspitači, medicinske sestre i stručni saradanici predškolskih ustanova. Organizator i domaćin manifestacije je PU “Naša radost” iz Subotice na čelu sa direktorom Jašom Šimićem u saradnji sa Udruženjem vaspitača Vojvodine.