“Salsa y punto”, Mitar Mirić i Dragana Mirković, centralno veče kikindske manifestacije

Subota na gradskom trgu, u okviru manifestacije „Dani ludaje“ obično donosi veliki broj dešavanja. I ovoga puta su se organizatori poprilično potrudili te je bilo za svakoga po nešto, kako bi ceo događaj ostao za pamćenje.

U večernjim satima, u okviru koncertnog hepeninga već u 19 sati su se sa bine čuli zvuci kubanske muzike.  Frontmen grupe „Salsa y punto“  Raul Puilosandoval-Pantović, sa velikim oduševljenjem je pričao o Kikindi i o dobrodošlici, o mentalitetu naroda koji živi u ovim krajevima, čiji je on stanovnik već drugu deceniju:

-Hvala vam puno. Dobro veče svima. Mi dolazimo sa Kube. Ja nepravilno i pravilno govorim srpski i trudim se da mogu da imam dobru komunikaciju. Još jednom, dobro veče svima. Pre pet na šest godina, mi smo prošli kroz Kikindu, ali je sada PRAVA STVAR. Danas možete da vidite šta radimo mi sa Kube, mi smo na vinu i pevamo i na srpskom, ali i na španskom. Ja mislim da smo se mi  tako rodili, takva je sudbina Srbija i Kuba, nismo normalni i zato kažem to je prava kombinacija, to je hemija. Ja sam u Srbiji 20 godina, obožavam Srbiju. Oženio sam se ovde, imam dete i rekao sam, moram doći u Kikindu sa ženom i detetom, na odmor. Mnogo je lep grad.

Nakon koncerta grupe Salsa y punto, pred publiku je izašao Mirat Mirić, kom ovo nije prvi dolazak i prvo gostovanje, premda prvi put u okviru manifestacije koja slavi više od tri decenije postojanja:

-Ovde nisam bio skoro, ali je koncert bio predivan, mogli ste to da vidite i sami, nezaboravan događaj. Divna publika, pevala je sve moje pesme. Ja pevam samo svoju muziku, svoje pesme. Smatram da je vrlo teško držati publiku sat-sat ipo samo sa svojim pesmama.  Kao poseban događaj, o kom će se prićati svakako je vrlo profesionalno urađen nastup zvezde narodne muzike Dragane Mirković, koja je  već u Beogradu u okviru promocije „Dana ludaja“ došla da podrži male promotere i družila se sa njima, a tako je i pre svog nastupa došla sat vremena ranije., kako bi ispoštovala i novinare, ali i sve one koji su hteli da je vide i upoznaju.

Nakon 40 godina, koliko prati rad estradne zvezde, jedna od žiteljki iz Mokrina, uspela je da se napokon upozna sa Draganom Mirković, koja je i angažovala svoju ekipu kako bi mogla da dođe na koncert.

Kako je u izjavi navela, poznata zvezda narodne muzike, koja je nedavno napunila 51 godinu, sam nastup je time još draži, kada se radi o koncertima u našoj zemlji, a Kikindu takođe dobro pamti:

-Svakako i jako se radujem gostovanjima  u gradovima koji su u našoj zemlji. Za Kikindu me vezuju uspomene kada je moj pokojni menadžer u pitanju Raka Đokić, koji je u Kikindi imao svoju firmu. Za vaš grad me vezuju  lepi koncerti koji su bili baš ovde.

Godine 1992. Dragana Mirković je snimila deveti album za izdavačku kuću ZaM – “Dolaze nam bolji dani” koji postaje jedno od njenih prvih izdanja. Kako kaže, manifestacija koja krasi Kikindu, svakako je za primer:

-Nisam bila na vašoj manifestaciji, ali smatram da je ovo vrlo pohvalno. Čuvatri tradiciju je za mene nešto najlepše. Sve ovo što se dešava ovih dana u vašem gradu, to je jedna divna strana tradicije. Svaka čast svima koji to održavaju i želim vam da dugo-dugo trajete i da nikada ne prestane organizacija ove manifestacije.

Retka pojava, kada su zvezde u pitanju, koncert je počeo tačno na vreme, a ona je pokazala da još uvek ima profesionalaca i na nastup došla, prošetavši kroz publiku, prepuna dobre energije, uspešno je držala pažnju gotovo sat vremena duže nego što se očekivalo.