Sajam cveća okupio veliki broj izlagača i sugrađana

Grad Kikinda u saradnji sa Kancelarijom za turizam organizovan je treadicionlni Sajam cveća. I ove godine izlagači su došli iz svih krajeva Vojvodine: iz Novog Sada, Subotice, Temerina, Bečeja, Sremske Kamenice, Sremske Mitrovice, Iđoša i Kikinde.

-Manifestacija se održava više godina unazad i okuplja velik broj izlagača. Osim Kikinđana imamo i proizvođače cveća koji dolaze iz Srema, Bačke, ali i ostalih delova Banata. U ponudi je saksijko i rezano cveće, rasadni i baštenski materijal – istakao je Stefan Kresoja iz Kancelarije za turizam.

Kako smo saznali od proizvođača ovaj period godine idealan je za sadnju cveća.

-Za prolećni Sajam cveća pripremili smo sadnice u saksijama i to:tuje, javora, ukrasnih japanskih i kuglenih formi, kao i sadnice perena. Prodaja je dobra, a najviše se traže perene koj su procvetale i lepo izgledaju – dodao je Radivoj Lagundžin iz rasadnika “Vikumak”.

U ponudi su i mediteranske biljke rasadnika iz Sremskih Karlovaca.

-Ovo je treću put da dolazimo na kikindski sajam. Nudimo mediteranske biljke: palme, limune, masline, olijandere. Meditarnske biljke su interesantne Kikinđankama, lako se neguju, a jedini problem sa njima je kako ih sačuvati preko zime tako da rado dajemo savete na tu temu – rekao je Bojan Teši iz Sremskih Karalovaca.

Ovaj događaj privukao veliki broj sugrađana koji su po pristupačnim cenama mogli da pronađu cvetnice kojim će ukrasiti svoje domove.