Rusko Selo obeležilo Dan oslobođenja

Predstavnici grada, Saveta Mesne zajednice i SUBNOR-a polaganjem venaca na spomenik žrtvama fašizma u centru Ruskog Sela obeležili su Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Sve žrtve rata zaslužuju počast jer su poginuli braneći slobodu, istakao je ovom prilikom predsednik Skupštine grada Mladen Bogdan.

-Svake godine 5. oktobra sećamo se svih koji su dali život za slobodu Ruskog Sela. Ovo mesto primer je multietičnosti i multikulturalnosti jer Rusko Selo ima dugu tradiciju suživota svih naroda koji u njemu živerekao je Mladen Bogdan.

Rusko Selo poštuje svoju istoriju i seća se svih naših predaka koji su se borili da bi mi danas živeli slobodni, dodao je Vedran Đurasović, zamenik predsednika Saveta Mesne zajednice. Ovo je bila prilika da se Rusko Selo oduži najzaslužnijim pojedincima i kolektivima. Na svečanoj sednici petooktobarske plakete dodeljene su pojedincu Đuri Pavlici, zaposlenom kao šefu gradilišta u firmi “Eko gradnja” i Dušku Vujanoviću, predsedniku FK “Crvena zvezda”.Ove godine proslavlja se 100 godina fudbala u Ruskom Selu, a “Crvena zvezda” prešla je u viši rang takmičenja Vojvođansku ligu Istok.

U Drugom svetskom ratu život je izgubilo 77 Ruskoselaca , a mesto je oslobođeno 1944. godine.