Rukometni turnir „Mičurin Mirče Berar“

Mladi sportisti, učesnici Rukometnog kampa „Rastimo“ okupili su se u hali Sportskog centra „Jezero“, kako bi prisustvovali Međunarodnom memorijalnom turniru „Mičurin Mirče Berar“. Organizator ovog sportskog događaj je Ženski omladinski rukometni klub „Kikinda“.

Na četvrtom memorijalnom turniru učestvovali su devojčice i dečaci iz Srbije, Crne Gore i Rusije.

Kao i uvek, podršku ovakvim događajima daje i lokalna samouprava. Tako je otvaranju turnira prisustvovao i načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač. Posebno zadovoljstvo je to što se na ovaj način Kikinda seća na lik i delo velikog sportskog radnika Mičurina Berara:

-Bila mi je čast da poznajem i sarađujem sa gospodinom Berarom, koji je utemeljio neke korake, kako u rukometu, tako i u sportu uopšte. Budući da je bio i profesor, svoja znanja preneo je i na mlađe generacije, što nikako ne smemo zaboraviti.

Organizatori su istakli da je kompleksan posao upriličiti ovakav sportski događaj, te da to nikako ne bi mogli bez podrške različitih ustanova i pojedinaca.

-Mnogo su nam pomogli Gradska uprava, SC “Jezero” i direktor Slobodan Marinkov, kao i Dom učenika “Nikola Vojvodić”, kaže Nemanja Radin, predsednik ŽORK “Kikinda”.

Poznato je da je Kikinda grad u kome sport zauzima posebno mesto, a pogotovo rukomet. Izuzetno je važno nastaviti sa ovakvom pozitivnom tradicijom, a i sećati se ljudi popur profesora Berara, koji je obeležio sportsku scenu našeg grada.