Rukometašice SSŠ „Miloš Crnjanski“ treće u državi

SSŠ „Miloš Crnjanski“ već nekoliko godina uspešna je u rukometu. Ovoga puta, ekipa mladih rukometašica uspela je da se plasira na republičko takmičenje. Put do tog vrha nije bio lak, a najteži je bio prvi nivo.

Na opštinskom takmičenju ključno je bilo pobediti velikog rivala, ekipu Ekonomsko trgovinske škole. Po pravilu, tim koji pobedi u gradu, osvoji medalju i na republičkom nivou. Tako je bilo i ovog puta.

U ekipi je sve vreme vladala pozitivna atmosfera. Nisu unapred ništa želeli da obećaju. U Karatašu i Kladovu odigrale su tri utakmice. Prva je završena porazom sa samo jednim golom razlike, ali su u narednim mečevima uspeli da nađu motivaciju i oni su završeni pobedama.

Profesor fizičkog vaspitanja u SSŠ „Miloš Crnjanski“ i trener rukometašica Viktor Felbab istakao je da su devojke ponos svoje škole i grada, ali i da pokazuju da se stvari u kikindskom sportu pozitivno razvijaju.

Mladim rukometašicama sada predstoji odmor, ali i treninzi u sportskim klubovima. Tim se naredne školske godine neće značajno promeniti i nadaju se da će uspeti da ponove ovakav uspeh.