Rukometašice i odbojkaši blistali

U 11. kolu Srpske lige – Vojvodina „Kozara“ iz Banatskog Velikog Sela na svom terenu sa 3:1 izgubila je od subotičke „Bačke“. Trener Slobodan Mitrović ističe da je gostujući tim dobro iskoristio sve greške domaćina. „Kozara“ je sa devet bodova na 14. mestu na tabeli. U Vojvođanskoj ligi Istok „Sloboda“ pred domaćom publikom slavila je sa 4:2 protiv „Radničkog“ iz Sutjeske. Ovo je šesta uzastopna pobeda kluba iz Novih Kozaraca. OFK „Kikinda 1909“ u Novom Bečeju poražena je sa 3:2 od „Jedinstva“. Fudbaleri ŽAK-a na gostovanju u Žitišta sa 3:1 savladali su „Begej“. Kozaračni su sa 26 bodova prvi na tabeli, „Kikinda 1909“ je peta sa 18, a ŽAK je 13. sa 10 bodova.

U Područnoj ligi Zrenjanin ruskoselska „Crvena zvezda“ kao domaćin sa 3:0 „Jedinstvo“ iz Bočara . U Nakovu „Polet“ je kao domaćin igrao nerešeno 0:0 protiv „Tamiša“ iz Farkaždina. Mokrinski „Delija“ sa 3:1 poražen je u Banatskom Despotovcu od „Mladosti“. „Crvena zvezda“ sa 20 bodova nalazi se na četvrtoj poziciji na tabeli, „Delija“ je deveti sa 16 poena, dok je „Polet“ 14. sa osam bodova. U Međuopštinskoj ligi „Žitište-Kikinda“ fudbaleri bašaidske „Vojvodine“ bili su slobodni dok je „Napredak“ iz Banatske Topole kao domaćin remizirao 1:1 protiv „Omladinca“ iz Ravnog Topolovca. „Vojvodina“ je sa 22 boda i dalje lider na tabeli, dok je „Napredak“ poslednji sa dve boda.

Kikindske rukometašice u Super B ligi Srbije na svom terenu sa 26:22 savladale su „Beograd“. Za najbolju igračicu utakmice proglašena je Željana Radaković koja je za domaći tim postigla osam golova, U Prvoj rukometnoj ligi „Sever“ rukometaši „Crvene zvezde“ pred domaćom publikom sa 34:24 izgubili su od drugoplasirane Inđije. Mokrinske rukometašice u 6. kolu sa 29:19 poražene su u Dolovu.

U 4. kolu Druge regionalne košarkaške lige „Sever“ tim „Velike Kikinde“ je slobodan. Košarkašice u Prvoj regionalnoj ligi Sever u Zemunu su sa 77:71 izgubile od ekipe „Girl Basket“.

Muški odbojkaški klub „Kikinda“ je u SC „Jezero“ u 2. kolu Prve Vojvođanske lige sa 3:0 slavio protiv „Mladosti“ iz Turije.