Rukometaši u narednom kolu igraju banatski derbi

U 6. kolu ARKUS lige kikindski rukometaši još jednu utakmicu igraju kod kuće. U banatskom derbiju, u subotu u 19 sati, dočekuju zrenjaninski „Proleter“ i očekuju da će, poučeni greškama od prošle nedelje u meču sa subotičkim „Spartakom“ u ovoj utakmici odenti pobedu i upisati dva važna boda.

-„Proleter“ je odlična ekipa, sa njima igramo nekoliko poslednjih godina prvenstvene i prijateljske utakmice i dobro se poznajemo. Očekujemo tešku utakmicu jer je „Proleter“ na lošijoj poziciji na tabeli i u Kikindu dolazi da pobedi – istakao je Mirko Kenjalo, kapiten MRK „Kikinda Grindeks“.

-Uvideli smo svoje greške jer u svim susretima do sada loše otvaramo utakmicu i kada povedemo sa pet, šest golova razlike dozvolimo da nas protivnik stigne. Sada radimo na tome tako da se nadam pobedi u subotu – rekao Slavko Miškov, golman MRK „Kikinda Grindeks“.

Vojislav Bulatović, direktor MRK „Kikinda Grindeks“ prokomentarisao je nemio događaj koji se desio na utakmici sa „Sparatkom“ kada je trener plavih Goran Kurteš burno reagovao zbog sudijske odluke da dvadesetak sekundi pre kraja utakmice svira sedmerac za Subotičane.

-U ime ljudi koji vode klub, rukometaša, u svoje lično ime želim da kažem da ne stojimo iza takvog ponašanja i osuđujemo bilo kakav vid nesportskog i nefer ponašanja. Klub će reagovati u skladu sa pravilnikom, a i organi ARKUS lige doneće odluku o, pretpostavaljam, određenoj suspenziji. Kolika je ona i kakva će biti još uvek ne mogu da kažem – dodao je Vojislav Bulatović.

Iz kluba su pozvali navijače da ih podrže. Posle 5. kola rukometaši rukometaši sa pet bodova zauzimaju peto mesto.