Rukometaši počeli pripreme, cilj opstanak u ARKUS ligi

Kikindski rukometaši nisu zadovoljni kako su završili jesenji deo prvenstva, Na jučerašnjoj prozivci i prvom treningu u ovoj godini Vojislav Bulatović, sportski direktor istakao je da je prošla godina bila teška i zahtevna.

-Imali smo velike probleme zbog epidemije kovid 19. Nismo igrali šest, sedam meseci, ušli smo u takmičenje nespremni, rešavali smo probleme u hodu, da bi u drugoj polovini novembra i u decembru imali veliki broj igrača, a i trenera obolelog od korona virusa. Najvažniji cilj je da opstanemo u ligi – rekao je Bulatović.

Trener Aleksandar Savić napominje da je važno da pripreme počnu na vreme jer rukometaši već 27. januara igraju zaostalu utakmicu sa „Spartakom“ iz Subotice. Naredni meč je već 31. januara.

Najvažnije je da prvotimci imaju želju da se bore za opstanak u ARKUS ligi Srbije, dodao je kapiten Mirko Kenjalo.

Tokom jesenjeg takmičenja pružena je šansa mladim igračima Luki Paniću, Nikoli Stankoviću i drugima koji su deo Škole rukometa. Taj trend biće nastavljen i dalje. U plej autu Kikinđani će imati dobro poznate rivale komšije iz zrenjaninskog „Proletera“, „Crvenku“ i subotički „Spartak“.