Rukomet sve popularniji u Kikindi – veliko interesovanje za treniranje ovog sporta

Da je rukomet trenutno jedan od najpopularnijih sportova u gradu pokazuje veliko interesovanje dečaka za ovaj sport.

Škola rukometa postoji u okviru kluba „Kikinda Grindex“ već pet godina, ali sada je u punoj ekspanziji:

-Grupa koja danas trenira je uzrasta petog i šestog razreda i broji između 15 i 20 dečaka. Cilj je da što više dece bude uključeno u našu Školu rukometa, jer je ovaj sport sada u ekspanziji i mnogo dece se javlja i hoće da trenira. Zato smo se i mi više aktivirali kako bismo udovoljili deci, objašnjava prvotimac „Kikinde Grindex“ i trener u Školi Stanimir Komarek.

Kod ovih dečaka sportski duh uveliko vlada, jer od prvih treninga najviše se interesuju za utakmice i turnire. Škola rukometa važna je i za sam klub, jer je ona predstavlja budućnost ovog sporta u našem gradu:

-Cilj je da jednog dana imamo svoje snage u rukometu, da mogu da nam igraju i da predstavljaju naš grad u najboljem svetlu.

U većini sportova neophodne su određene fizičke predispozicije na kojima se dalje gradi budući atleta. Ipak, u rukometu ima mesta za sve:

-Pošto je rukomet sport u kojima su krila niža, bekovi visoki, a pivoti moraju da budu krupni, tako da nam trebaju deca svih motoričkih sposobnosti.

Dečaci sa kojima smo razgovarali objasnili su zbog čega su izabrali da treniraju baš rukomet:

-Rukometom se bavim već pola godine. To mi je najzanimljiviji sport. Gađamo gol rukama. Nije kao u fudbalu da šutiramo i gotovo. Ovde moramo da budemo i organizovani, kaže Mihajlo Tatomir, a Luka Panić dodaje:

 

-Volim ovaj sport i mislim da i druga deca treba njima da se bave. Treniram i fudbal u Banatskom Velikom Selu, ali bih jednog dana voleo da zaigram u rukometnoj Superligi.

Najbolji period za početak treniranja rukometa je peti razred. Ipak, oni koji ranije iskažu afinitet prema ovom sportu u Kikindi će moći da ga treniraju, jer uskoro počinje sa radom i Škola mini rukometa, namenjena dečacima od prvog do četvrtog razreda.