Rokerska priča u gradu žita

Drugi „Suvača demo fest“ pokazao da je Kikinda grad u kom još uvek živi i rado se sluša rok muzika. Veliki broj izvođača od sedam do 77 godina, kroz gitarsko-prijateljsko, nadmetanje obojili su još jedno julsko veče, ispred stare Suvače.

 

Drugi po redu Suvača demo fest i ovoga puta je dokazao davno proverenu činjenicu da je Kikinda, ipak, grad rok zvuka. Nisu biile podvučene stroge generacijske crte, te se u redovima publike, koja je u velikom broju došla da podrži entuzijazam grupe kikindskih muzičara iz Udruženja muzičara “Suvača demo fest”, moglo videti ona zajednička ljubav prema tom muzičkom pravcu, koja je povezala neke nove klince sa ovejanim rokerima. Predstavnik i jedan od pokretača „Suvača demo fest-a“, bubnjar Vojislav Đukić kaže da Suvača demo fest ima svoju budućnost.

 

Posle najmlađih rokera, nastupili su Blues berry i Antidepresiv iz Kikinde, Skladište iz Novog Bečeja, zrenjaninske Ledene oči, Kovač trio, te bendovi , „Fingerbang“, Varvarogenije“ iz Novog Miloševa, The Gang iz Sarajeva.

 

 

Sam festival je u odnosu na prošlu godinu dosta uznapredovao, mišljenja je i ovejani i prepoznatljivi Puniša Billy King Zeljković, nekadašnji član Nevernih Beba, sada radijski voditelj i voditelj mnogih manifestacija, pa i Suvača demo fest-a

 

Kao zvezda večeri, što je i potvrdio tokom skoro jednoiposatnog izvođenja, nastupio je mali muzički genije, kako ga najčešće predstavljaju, Nikola Ranković – Džoni, koji peva, komponuje, vozi quad, jedri, a za život se do sada borio nekoliko puta. Ovaj trinaestogodišnji roker rođen je sa inverzijom svih organa u telu i pola srca, ali je pokazao šta znači kada je rok način života.

Festival, koji je naišao na veliku podršku kako lokalne samouprave, tako i sugrađana je nastao zahvaljujući entuzijazmu grupe kikindskih muzičara iz Udruženja muzičara “Suvača demo fest”, kojima je cilj da ovom manifestacijom doprinesu afirmaciji mladih bendova i oživljavanju rok scene u Srbiji.